O MRAKU

Udruga MRAK - Mreža za razvoj i kreativnost djeluje od 2006. s ciljem promicanja, razvitka, obilježavanja i afirmiranja kreativne mogućnosti svake osobe, obitelji, edukacijske ustanove, poslovnog okruženja, državne strukture ili pak upravnih odbora tvrtki kako bi definirali nove situacije, generirali nove mogućnosti i potom riješili izazove na potpuno nove načine.

Brzina kojom se svijet razvija, zahtjeva kreativan pristup u svim segmentima kako bi se održao korak s napretkom s kojim se svakodnevno susrećemo. Prije samo nešto više od petnaestak godina nismo imali ni računala, ni fax aparate, ni mobitele, a ni toliku konkurenciju. Neophodnost je poslovnih ljudi na raznim pozicijama u tvrtkama različitih profila pojačati kapacitet generiranja inovacija. Jučerašnji pristupi, tehnike i prakse jednostavno ne zadovoljavaju današnje potrebe.

„Danas najkreativniji pojedinci razvijaju sve vidove svoje kreativnosti bez ograničenja postavljenih toj kreativnosti u sad već zastarjelim kategorijama. Proizvodi su bogati različitim informacijama i kao takvi neprocjenjiv su prirodni resurs. Ti resursi danas više nisu zakopani duboko u zemlji kao oni iz prošle industrijske revolucije. Ovi su resursi pohranjeni u ljudskom umu, u njihovom iskustvu, svakodnevnom govoru, načinu odijevanja. Sve je to postalo jedan od najvažnijih resursa jedne nacije. Potpuno je jasno da su danas najuspješnije ekonomije one koje svijetu izvoze svoju kulturu,“ ističe osnivačica i predsjednica udruge Ivana Nikolić Popović.