O DANU KREATIVNOSTI I INOVATIVNOSTI

Kreativni i inovativni proizvodni program ili proizvod
Proizvodni program ili proizvod koji se istaknuo svojim osobito jedinstvenim imidžom, funkcionalnošću, kvalitetom te tržišnim prihvaćanjem.

Kreativni i inovativni menadžer/ica
Inovativni/a menadžer/ica ili poduzetnik/ca koji/a je upravljanjem postigao/la kvalitativne i kvantitativne promjene koje su dovele do značajnih učinaka u poslovanju.

Kreativni i inovativni razvojni program jedinica samouprave – gradovi
Grad koji je kroz realizaciju razvojnog programa ostvario gospodarski, socijalni i kulturni iskorak te ostvario mjerljive rezultate.

Kreativni i inovativni turistički projekt ili proizvod
Turistički projekt ili proizvod koji je predstavljajući Hrvatsku na kreativan i inovativan način, odnosno predstavljajući hrvatske gradove i regije kao turističke destinacije, ostvario značajne učinke.

Kreativni i inovativni projekt ili program u kulturi i umjetnosti
Projekt ili program kojim su na kreativan i inovativan način predstavljeni varijeteti hrvatske kulturno-umjetničke scene.

Kreativni i inovativni projekt ili program kreativne industrije
Projekt ili program kojim je putem integracije tehnologije, odnosno inovacije procesa postignut kvalitativan učinak, promocija i razvoj u grafičkom i industrijskom dizajnu te multimediji.

Kreativni i inovativni projekt održivog razvoja
Projekt koji na kreativan i inovativan način doprinosi inovacijama u segmentu zelene ekonomije i osiguranja izvora energije.

Kreativni i inovativni edukacijski program
Edukacijski program kojim su postignuti kvalitativni učinci na razvoj kreativnog, inovativnog i poduzetničkog društva.

Kreativni i inovativni projekt društvene odgovornosti
Projekt koji na kreativan i inovativan način doprinosi razvoju lokalnih, regionalnih ili nacionalnih zajednica, pojedinih društvenih kategorija ili društva uopće.